PONOVNO NA ZALOGI
ZA DOLGE IN MOČNE LASE
BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 50€
DO 40% POPUSTA NA PAKETE
PONOVNO NA ZALOGI
ZA DOLGE IN MOČNE LASE
BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 50€
DO 40% POPUSTA NA PAKETE
PONOVNO NA ZALOGI
ZA DOLGE IN MOČNE LASE
BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 50€
DO 40% POPUSTA NA PAKETE
Avtor: Maša B.
Objavljeno: 21/06/2022

Toliko govora o cinku… Hrana bogata s cinkom? Kaj pa cink prehranska dopolnila?

Medyko logo, roza
V TEM ČLANKU

Cink je eden tistih mineralov, brez katerih ne moremo živeti. Da bi zadostili zahtevam, ga moramo vsak dan dobiti s hrano ali pa za dosego cilja jemati cink prehranska dopolnila. Je odgovor za vse, kar zadeva naše telo in procese, ki potekajo v njem. Ohranja nas zdrave, pomaga pri sintezi/rasti beljakovin in hitreje celi rane na našem telesu. Ko sem preizkušala prehranska dopolnila s cinkom, sem naredila veliko napak. Tukaj je vse, kar sem izvedela, da vam ne bo treba ugibati.

Modra kapsula na kateri piše Zn, notri modre kroglice z napisom Zn
Brez njega ne moremo živeti, saj je tako življenjsko pomemben. Cink ima v našem telesu kratko presnovno življenjsko dobo, kar pomeni, da ga moramo pogosto dopolnjevati s hranljivo, s cinkom bogato hrano in jemati cink prehranska dopolnila.

Za kaj je cink dober?

1. Uničuje slabe bakterije
2. Ščiti kožo pred UV-žarki
3. Zdravljenje aken
4. Za peroralno in lokalno uporabo
5. Pospešuje tvorbo kolagena
6. Hitreje zdravi vaše telo
7. Ni potreben recept
Ubije slabe bakterije: Cink deluje antibakterijsko in tvori zaščitno pregrado, s katero se vaša koža brani pred zunanjimi vsiljivci.

Ščiti kožo pred UV-žarki: Cink ima odbojne lastnosti, zato je odličen kandidat za izdelavo zaščitnih sredstev pred soncem, saj nudi zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki UV.

Zdravljenje aken: Cink v sodelovanju z drugimi vitamini in minerali zdravi kožne rane in akne, če ga jemljemo v obliki prehranskih nadomestil.

Za peroralno in lokalno uporabo: Cink se lahko uporablja peroralno in lokalno. To pomeni, da lahko težavo zdravite s pomočjo cink prehranskih dopolnil ter z nanosom neposredno na kožo. Cink lahko jemljete oralno za celjenje ran, zmanjšanje aken in z nanosom na kožo za zaščito pred UV-žarki.

Odličen pospeševalec nastajanja kolagena: Cink pomaga pri nastajanju kolagena, ki skrbi za to, da je vaša koža videti sijoča in čvrsta.

Hitreje zdravi vaše telo: Znano je, da nanašanje na kožo ščiti kožo in pospešuje proces celjenja ran.

Ni potrebe po receptu: Ni potrebe po obisku zdravnika. Ta dodatek je kljub svoji moči prosto dostopen v vseh lekarnah in trgovinah.

Začni svojo pot do čiste kože s Skinbiotics

Dve škatlici Skinbiotics, ena je pred drugo
Za omejen čas lahko ob prvem naročilu kompleta 4x Skinbiotics dobiš 40 % popusta + brezplačno dostavo.
NAROČI ZDAJ

Zakaj naj bom previden glede cink prehranskih dopolnil?

Možni neželeni učinki pri prevelikem odmerku cinka:

1. Slabost

2. Bruhanje

3. Krči

4. Glavoboli

Cink ni nevaren za uporabo, če uporabljate kakovostno prehransko dopolnilo priznane blagovne znamke in uporabljate pravilen priporočen dnevni vnos. Ljudem, ki trpijo zaradi aken in težav s kožo, lahko koristi multivitamin, kot so Skinbiotics vitamini za kožo, ki smo jih razvili pri Medyko. Njegova formulacija je zasnovana tako, da vse vitamine in hranilne snovi v pravilnih odmerkih dostavi neposredno v kožo in tako prepreči morebitne težave pri izbiri in doziranju posameznih cink prehranskih dopolnil.

Možni neželeni učinki jemanja prevelikih količin cinka so: slabost, bruhanje, krči in glavobol. Oslabi lahko tudi vaš imunski sistem, zato morate biti kljub temu, da ne more ogroziti življenja, še vedno previdni, da ga ne uporabite preveč. Zdravila, kot so antibiotiki in alkohol, lahko zmanjšajo absorpcijo cinka.

Priporočljivo je uživati prehrano, bogato s hranili, da svoje telo ustrezno nahranimo, tako da bo delovalo, kot je treba. Cink kot prehransko dopolnilo pomaga proti aknam, vendar ne sam, temveč ga je treba za boljši učinek mešati z drugimi bistvenimi vitamini in hranili. Skinbiotics vitamini za kožo naredijo prav to, da vam zagotovijo najboljše možnosti za uspešen boj proti aknam.

Uporaba cinka za najboljši učinek

Raznobarvna hrana bogata s cinkom
Veliko cinka lahko dobite že z uživanjem prave hrane.

Hrana, bogata s cinkom:

1. Školjke
2. Stročnice
3. Semena
4. Oreščki
5. Mlečni izdelki
6. Jajca
7. Polnozrnata živila
8. Temna čokolada

Zaključek

Čeprav za cink prehransko dopolnilo ni potreben recept, morate biti previdni, da ga pri oralni uporabi ne predozirate. Vsakodnevno uživanje hrane, bogate s cinkom in ostalimi hranili, je ključnega pomena za doseganje dnevne kvote, prav tako pa tudi uživanje dobro uravnoteženih prehranskih dopolnil s cinkom ali multivitaminskimi pripravki. Najbolj poznana je uporaba cinka uporaba v zaščitnih sredstvih za sončenje. Zaščitne kreme za sončenje so intenzivno testirane, zato ste lahko prepričani, da je njihova uporaba varna. Pomembno je le, da izberemo dovolj visok faktor SPF.

Če ga uporabljamo, kot je priporočeno, ima cink številne zdravilne lastnosti, zlasti za vašo kožo. Če imate kakršnakoli vprašanja in pomisleke, je še vedno priporočljivo, da se posvetujete s svojim zdravnikom, preden začnete jemati prehrambena nadomestila.

Pogosta vprašanja:

Za kaj vse je cink koristen?

Uničuje slabe bakterije, ščiti pred UV žarki, odličen v boju proti aknam, pospešuje tvorbo kolagena, pomaga pri zdravljenju in celjenju telesa.

Kakšni so možni neželeni učinki pri prevelikem odmerku cinka?

Pomembno je da Cink doziramo v pravilnih količinah. V primeru predoziranja, se lahko pojavijo: Slabost, bruhanje, krči in glavoboli.

Katera hrana je bogata s cinkom?

S cinkom bogata hrana je predvsem: Školjke, stročnice, semena, oreščki, mlečni izdelki, jajca, polnozrnata živila in temna čokolada.

Začni svojo pot do čiste kože s Skinbiotics

Dve škatlici Skinbiotics, ena je pred drugo
Za omejen čas lahko ob prvem naročilu kompleta 4x Skinbiotics dobiš 40 % popusta + brezplačno dostavo.
NAROČI ZDAJ
V temu članku...
1.
2.
3.

Za dolge, močne lase in manj izpadanja ti priporočamo:

Grow & Glow Serum

Serum Grow & Glow z naravnimi aktivnimi sestavinami in peptidi upočasnjuje izpadanje las in spodbuja hitrejšo rast. Lahka, ne-mastna formulacija, kise hitro vpije v lasišče, ne pušča sledov in ne obteži las.
Z dnevno uporabo ustvari optimalne pogoje za močno lasišče in korenine, hitrejšo rast las in manj izpadanja.
Preberi si več o serumu Grow & Glow...

4 razlogi, zakaj se uporabnice odločajo za Grow & Glow serum

Od las “brez življenja”, do močnih, gostih, sijočih las z le enim preprostim korakom v tvoji večerni rutini.

S klinično testiranimi sestavinami, ki te zaščitijo pred prekomernim izpadanjem las in spodbujajo novo rast, so zdaj rezultati, ki so bili prej dosegljivi le z dragimi tretmaji v salonih, na voljo tudi iz udobja tvojega doma.

Grow & Glow ti z redno uporabo zagotavlja:
1
VRHUNSKO SIDRANJE LAS
S pomočjo acetil tetrapeptida-3 serum Grow & Glow krepi lase pri koreninah, zmanjšuje izpadanje las in spodbuja polno, gosto pričesko.
2
ZMANJŠANJE VPLIVA DHT
Z zaviranjem nastajanja DHT, znanega krivca za izpadanje las, ta serum neposredno zavira redčenje las.
3
KOMPLEKS AMINOKISLIN
S kombinacijo sestavin, ki krepijo kolagen in laminin, serum vidno poveča gostoto in prožnost las.
4
UMIRJA VNETJE LASIŠČA
Edinstvena mešanica seruma Grow & Glow znatno zmanjša vnetje lasišča in tako ustvari optimalno okolje za rast in zdravje las.
NAROČI GROW & GLOW
crossmenuarrow-right