PONOVNO NA ZALOGI
ZA DOLGE IN MOČNE LASE
BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 50€
DO 40% POPUSTA NA PAKETE
PONOVNO NA ZALOGI
ZA DOLGE IN MOČNE LASE
BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 50€
DO 40% POPUSTA NA PAKETE
PONOVNO NA ZALOGI
ZA DOLGE IN MOČNE LASE
BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 50€
DO 40% POPUSTA NA PAKETE
Avtor: Maša B.
Objavljeno: 21/06/2022

Se vam redčijo lasje? Morda vam primanjkuje cinka

Medyko logo, roza
V TEM ČLANKU

Cink je resnično ena od stvari, brez katere naše telo ne more živeti. Je odgovor na številne težave in brez njega ne moremo živeti. Akne? Uporabite cink. Krhki nohti? Cink. Izpadanje las? Spet cink. Zdi se, da je to čarobna tabletka, ki si jo vsi želimo. Preberite, ali lahko cink, prehransko dopolnilo, in njegove skoraj legendarne sposobnosti spremenijo vaše življenje tako, kot je spremenil moje.

Modra kapsula na kateri piše Zn, napolnjena z modrimi kroglicami z napisom Zn
Cink je bistvenega pomena za naš obstoj, saj je nujen za številne biokemične procese v našem telesu. Bistven je pri razmnoževanju celic, uravnavanju ravni hormonov, sintezi beljakovin ter absorpciji mineralov in vitaminov.

Kako sta povezana cink in izpadanje las?

Kot rečeno, je cink zelo pomemben za naše življenje. Njegovega pomanjkanja ne smemo jemati zlahka. Za lase je najpomembnejša sposobnost cinka, da uravnava raven hormonov, ki je tesno povezana z izpadanjem las.

Kateri so simptomi pomanjkanja cinka?

Prvi znaki pomanjkanja cinka se običajno pokažejo na naši koži v obliki dermatitisa. Pri ljudeh s pomanjkanjem cinka se lahko pojavijo tudi:
1. Driska
2. Impotenca
3. Hujšanje
4. Pomanjkanje okusa in vonja
5. Rane, ki se počasi celijo
6. Impotenca
7. Izpadanje las
8. Krhki nohti
9. Izguba apetita
10. Oslabljen imunski sistem
Pomembno je opozoriti, da ima lahko prevelika količina cinka obraten učinek in žal lahko povzroči tudi izpadanje las. Prevelika količina cinka v telesu ovira absorpcijo vitaminov in mineralov ter spodbuja prekomerno proizvodnjo testosterona, ki v prevelikih količinah povzroča tanjšanje in izpadanje las.

Zdravstvene koristi cinka:

-Obnavlja in regenerira celice
-Ohranja zdrave oljne žleze
-Povečuje raven beljakovin
-Zmanjšuje rast steroidov
-Pomaga pri proizvodnji celic

Hrana, bogata s cinkom:

Raznobarvna hrana bogata s cinkom
Začnimo s spoznavanjem živil, ki jih lahko uživamo, če nam primanjkuje cinka. Za splošno dobro počutje je pomembna zdrava in uravnotežena prehrana, polna zelenjave, beljakovin in sadja, vendar je tu posebna hrana, bogata s cinkom, ki jo morate uživati:

Soja
Jajčni rumenjaki
Rdeče meso
Perutnina
Jetra
Pšenica
Bučna semena
Kozice


Če boste jedli hrano z zgornjega seznama, boste na dobri poti k zdravljenju pomanjkanja cinka. Potrebujete nekaj časa, da spremembe v prehrani začnejo učinkovati, vendar če se jih boste držali, boste imeli od tega vse koristi.

Začni svojo pot od dolgih, močnih, sijočih las z Beautymins

Za omejen čas lahko ob naročilu kompleta 4x Beautymins dobiš 40% popust + brezplačno dostavo.
NAROČI ZDAJ

Cink prehranska dopolnila

Cink je zapletena zadeva. Čeprav je hrane, bogate s cinkom, v izobilju, nastane težava, ker naše telo absorbira le približno 30 % cinka. Pri težavah s pomanjkanjem cinka so glavnega pomena cink prehranska dopolnila, pri čemer je ključno jemati  pravilne količine.

Kot že rečeno, je zelo pomembno, da v telo vnesemo pravo količino cinka. V nasprotju z mnogimi vitamini in minerali, pri katerih ni nevarnosti, če jih vzamemo preveč, je pri cinku drugače in lahko z nepravilnimi odmerki naredimo veliko škode. Zato je to tanka meja, po kateri je treba hoditi, in potrebuje stalno ravnovesje. Da bi vam to nekoliko olajšali, smo v podjetju Medyko razvili multivitamin, ki vsebuje vse vitamine in minerale, ki jih vaše telo dnevno potrebuje, v pravih količinah, imenovan Beautymins vitamini za lase, da boste lahko hitreje stopili na pravo pot. Če nameravate jemati samo dodatke s cinkom, je pomembno, da se držite priporočenih odmerkov, da ostanete na varni strani.

Pomembno je, da pri uporabi prehranskih dopolnil uživamo tudi ustrezno hrano, ki povečuje absorpcijo cinka v našem telesu. Hrana, kot so pusto meso, ribe in jajca, so odličen spodbujevalec absorpcije cinka. Če imate pri uporabi dodatkov cinka kakršne koli težave ali nelagodje, je pomembno, da se obrnete na svojega zdravnika in opravite pregled, da oceni stanje.

Pogosta vprašanja:

Kaj lahko pridobim s pravilnim vnosom cinka v telo?

Obnavlja in regenerira celice
Ohranja zdrave oljne žleze
Povečuje raven beljakovin
Zmanjšuje rast steroidov
Pomaga pri proizvodnji celic

Kakšne so posledice pomanjkanja cinka?

Možni stranski učinki pomanjkanja cinka:

Driska
Impotenca
Hujšanje
Pomanjkanje okusa in vonja
Rane, ki se počasi celijo
Impotenca
Izpadanje las
Krhki nohti
Izguba apetita
Oslabljen imunski sistem

Katera hrana je bogata s cinkom?

Cink najdemo v živilih:

Soja
Jajčni rumenjaki
Rdeče meso
Perutnina
Jetra
Pšenica
Bučna semena
Kozice

Začni svojo pot od dolgih, močnih, sijočih las z Beautymins

Za omejen čas lahko ob naročilu kompleta 4x Beautymins dobiš 40% popust + brezplačno dostavo.
NAROČI ZDAJ
crossmenu